Leuke weetjes die je zelf kan proberen


OM en ONG

Mantra’s zijn gemaakt voor de trillingen die de gezongen woorden produceren. Om het subtiele verschil aan te geven kan je dit eens proberen. OM en ONG worden beide voor dezelfde betekenis gebruikt. Er is echter een klein verschil. Als je het geluid OM maakt trilt het meer vooraan in je mond waar ONG meer achteraan in je mond trilt.

Als je je doctoraat in mantralogie wil halen moet je mantra’s leren zingen zoals ze bedoeld zijn en dat is niet gewoon meezingen zoals we dat hier over het algemeen doen. Dit wil zeker niet zeggen dat wat wij doen niet werkt, gewoon niet zo goed.


Binaurale klanken

Binaurale klanken worden gebruikt in meditatie muziek. Heel leuk dus om dit te weten en te proberen. Dan kan je eens luisteren in die muziek of je het binaurale er kan uithalen. Hier het toestel om het te proberen:

https://onlinetonegenerator.com/binauralbeats.html

Laat ons eerst de test doen, dat is het plezantste. Klik op de link en je ziet onderaan die pagina 2 getallen en 2 knoppen staan.

Zet de beide getallen op 500 en klik op PLAY en wanneer het het goed gehoord heb klik op STOP. Je hoorde een eentonige toon van 500 Hz.

Zet nu het eerste getal op 500 en het tweede op 501. Dat is maar 1-tje verschil of 0.002%.

Klik nu op PLAY … en … STOP. Heb je het gehoord? Dezelfde toon maar een zweving erin? Die zweving gaat van een kant naar de andere en duurt juist 1 seconde.

Je kan het nu ook eens proberen met 3000 en 3001 (verschil is 0.0003%). Hogere toon maar de zweving is opnieuw 1 seconde.

Als je de getallen een verschil geeft van 2 dan hoor je de zweving 2 keer per seconde. Enz.

De uitleg erboven is ook interessant (toch voor een stuk). Hier de door google vertaalde versie.